Žitný kváskový chléb

Recept na chutný chléb pečený ve formě na biskupský chlebíček.


3.97x
160 min

Postup přípravy

První den smícháme 20 dkg žitné mouky, 250 ml vlažné vody a 4 lžíce kvásku, promícháme a vytvoříme řidší těsto. Uzavřeme a necháme 8 - 10 hodin kynout.

Druhý den přimícháme 30 dkg žitné mouky (případně špaldová, kukuřičná), 200 ml vlažné vody, 1 dkg soli, kmín, případně semínka.

Těsto na žitný kváskový chléb promícháme a dáme do rovné formy na biskupský chlebíček, necháme 4 - 5 hodin kynout.

Chléb pečeme přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 až 200 °C.

Žitný kváskový chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.
user-icon

autor MARIE


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žitný kváskový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.