V míse promícháme všechny tři druhy mouky a uprostřed vytvoříme důlek. Do něj vložíme rozdrobené droždí a zalijeme jej 200ml vlažné vody. Droždí s vodou lehce promícháme a uprostřed mouky necháme kynout asi 5 - 10 minut.
Potom přidáme zbylou vodu s octem a solí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme kynout asi jednu hodinu. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech.
Na plechu necháme chléb ještě přibližně 20 minut kynout. Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou, na plech umístíme kastrůlek s vodou a plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 250°C.
Ve chvíli, kdy začne chléb červenat, stáhneme teplotu na 140°C a dopékáme dalších 40 minut.
Po vyjmutí hotového chleba z trouby, potřeme kůrku lehce vodou.
Foto:
Photos.com