2.5 dl | voda | |
1 plátek | citron | |
5 ks | hřebíček | |
2 lžičky | med | |
1 ks | skořice celá | |
1 snítka | čerstvý tymián |
Vodu přivedeme k varu, přidáme tymián, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut. Potom čaj přecedíme, osladíme medem podle chuti a přidáme plátek citronu nebo pomeranče. Zimní kořeněný čaj podáváme horký.
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
Autor:bartosova69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena