Židovský bramborový knish

Výborný a sytý předkrm z židovské kuchyně.


5.08x
150 min

Ingredience

náplň

1 stroužekčesnek
2 lžičkysůl
1 kscibule
6 ksvelké brambory
2-3 lžičkycitronová šťáva
1 lžícechilli omáčka
0.25 hrnkubramborová kaše v prášku
230 gstrouhaný čedar
2 ksvejce (L)

těsto

1 lžičkasůl
230 gtvaroh
3.5 hrnkuhladká mouka
0.5 hrnkuzakysaná smetana
230 gzměklé máslo

na potření

1 ksvejce
1 lžičkavoda

Postup přípravy

Vymícháme máslo, tvaroh a zakysanou smetanou do hladka. Přidáme mouku a sůl. Zpracované těsto zabalíme do folie a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny nebo na celou noc odležet.

Mezitím si připravíme bramborovou náplň. Smícháme dohromady všechny ingredience ve velké míse. Česnek do náplně prolisujeme.

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pomoučněný vál přendáme těsto, které zakryjeme folii a necháme na vále 15 minut odležet.

Z těsta vyválíme placku tlustou asi 0,6 mm. Placku nařežeme na čtverce o 8 cm straně. Rozkvedláme si vejce se lžičkou vody a potíráme. Na každý čtverec pak lžící pokládáme bramborovou náplň. Čtverce skládáme jako obálky. Naplněné židovské bramborové knishes pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Židovský bramborový knish podáváme jako teplý předkrm či bezmasé hlavní jídlo.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Židovský bramborový knish

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Židovská