Židovský bramborový knish

Výborný a sytý předkrm z židovské kuchyně.


5.08x
150 min

Postup přípravy

Vymícháme máslo, tvaroh a zakysanou smetanou do hladka. Přidáme mouku a sůl. Zpracované těsto zabalíme do folie a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny nebo na celou noc odležet.

Mezitím si připravíme bramborovou náplň. Smícháme dohromady všechny ingredience ve velké míse. Česnek do náplně prolisujeme.

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pomoučněný vál přendáme těsto, které zakryjeme folii a necháme na vále 15 minut odležet.

Z těsta vyválíme placku tlustou asi 0,6 mm. Placku nařežeme na čtverce o 8 cm straně. Rozkvedláme si vejce se lžičkou vody a potíráme. Na každý čtverec pak lžící pokládáme bramborovou náplň. Čtverce skládáme jako obálky. Naplněné židovské bramborové knishes pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Židovský bramborový knish podáváme jako teplý předkrm či bezmasé hlavní jídlo.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Židovský bramborový knish

Zpět na recept