Vaření.czReceptyŽidovské krůtí stehno na dijonské horčici a majoránce

Židovské krůtí stehno na dijonské horčici a majoránce

Velmi chutná a nenáročná příprava krůtího masa s pečenými bramborami ve výpeku. Recept pochází ze židovské kuchyně.


2.647x
160 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
300 gbrambory
2-3 špetkymajoránka
100 mlvoda
30 mldijonská hořčice
400 gkrůtí stehno
3 špetkyčerstvě mletý černý pepř
50 mlhusí sádlo

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Omyté a osušené krůtí stehna hustě prošpikujeme klínky česneku, pořádně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, hojně potřeme dijonskou hořčicí. Krůtí stehna opečeme v rozpálené husím sádle z každé strany, posypeme majoránkou, podlijeme malým množstvím vařicí vody a přikryjeme pokličkou. Krůtí stehno pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C z jedné strany 25 minut, z druhé strany také 25 minut, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme stále přikryté ještě 110 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Kůžička musí být na povrchu do hněda a pěkně do křupava vypečená, maso bude měkké a bude se oddělovat od kosti. Upečené stehno vybereme na desku, přikryjeme alobalem a v chutném výpeku z masa a husího sádla upečeme na křížalky pokrájené brambory, které budou na povrchu křupavé a uvnitř šťavnaté, měkké a krásně sametové. Upečené krůtí stehno položíme na servírovací talíř a podáváme s upečenými brambory, vhodnou přílohou je lehký zelený listový salát.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Židovské krůtí stehno na dijonské horčici a majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena