Žemlovka z vánočky

Velmi jednoduchá a chutná žemlovka, takže by byla škoda se o recept nepodělit.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 °C. Zapékací nádobu zlehka vymažeme změklým máslem. Vánočku nakrájíme na 5 cm plátky. Plátky vánočky potřeme zbytkem másla a rozkrájíme na poloviny.

Potřené kousky vánočky naskládáme do zapékací nádoby. V misce rozšleháme vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijeme plátky vánočky.

Zapékací misku položíme do hlubšího plechu, vložíme do trouby a na plech nalijeme horkou vodu. Pečeme asi 35 minut, až bude mít vaječná směs konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.

Žemlovku z vánočky můžeme poprášit cukrem moučka a podávat se šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlovka z vánočky

Zpět na recept