Žemlovka z piškotů

Sladké jídlo z ingrediencí, které jsou obvykle v každé domácnosti.


4.79x
45 min
2×

Postup přípravy

Kyselejší jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky. Vejce důkladně rozšleháme s mlékem.

Zapékací misku vymažeme máslem a na její dno klademe piškoty, které jsme namočili v rozšlehané směsi. Na piškoty naklademe vrstvu plátků jablek a zasypeme je skořicovým cukrem. Poté opět klademe namočené piškoty. Vrstvy střídáme, dokud nezaplníme misku. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Tuto vrstvu poklademe máslem a žemlovku z piškotů vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 25 minut.

Hotovou žemlovku z piškotů můžeme posypat moučkovým cukrem a ihned podáváme. Žemlovku můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako moučník.
user-icon

autor Lau


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlovka z piškotů

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká