Vaření.czReceptyŽemlovka s citronovým tvarohem

Žemlovka s citronovým tvarohem

Recept na žemlovku, kterou můžeme jíst teplou i studenou.


3.58x
15 min

Ingredience

3 ksvejce
2 šálkymléko
1 kscitron
6 kshouska
4 lžícecukr krupice
2 ksnízkotučný tvaroh

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pekáč na žemlovku důkladně vymažeme a vysypeme. Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem a citronovou šťávou do hladké krému. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a důkladně promneme prsty. Do housek lehce vmícháme tvaroh a ušlehaný sníh z bílků. Směs na žemlovku rozetřeme do připraveného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě pečeme do křupava. Upečenou žemlovku s citronovým tvarohem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žemlovka s citronovým tvarohem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena