Zemlbába s jablíčky

Babička tomuto pokrmu říkala jídlo z nouze. Já si to však nemyslím, protože ze zemlbáby se dá udělat skvělá pochoutka.


3.5113x
60 min
6×

Postup přípravy

Rohlíky pokrájíme na tenké plátky a namočíme v mléce. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme žloutky. Ochutíme mletým hřebíčkem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je najemno, zasypeme skořicí a vanilkovým cukrem. K utřenému máslu se žloutky vmícháme rohlíky, jablíčka, rozinky a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme těstem a na jeho povrch rozložíme pár vloček másla. V předehřáté troubě pečeme na 180°C zvolna přibližně 45 minut. Hotovou zemlbábu s jablky ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zemlbába s jablíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena