Zemlbába s jablíčky

Babička tomuto pokrmu říkala jídlo z nouze. Já si to však nemyslím, protože ze zemlbáby se dá udělat skvělá pochoutka.


3.5113x
60 min
6×

Postup přípravy

Rohlíky pokrájíme na tenké plátky a namočíme v mléce. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme žloutky. Ochutíme mletým hřebíčkem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je najemno, zasypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

K utřenému máslu se žloutky vmícháme rohlíky, jablíčka, rozinky a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme těstem a na jeho povrch rozložíme pár vloček másla. V předehřáté troubě pečeme na 180°C zvolna přibližně 45 minut.

Hotovou zemlbábu s jablky ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zemlbába s jablíčky

Zpět na recept