Český křen: Zelenina, co dodá říz pomazánkám, omáčkám i polévkám
Křen je jednou z tradičních surovin české kuchyně. Jídlům dodává nenapodobitelnou štiplavou chuť. Jak ho můžeme v kuchyni využít, kam se hodí a kde se projeví jeho řízná povaha nejlépe?
Jak uchovat křen, aby nevyčichl? Možností je několik
Čerstvě sklizený křen má největší říz. Nikdy ho však nespotřebujeme všechen, proto často hledáme způsoby, jak ho uchovat co nejdéle v nejlepší kondici. Kupovaný křen bývá zatavený v igelitu, doma si můžete použít například utěrku nebo písek. Při správném skladování si křen udrží svou ostrou chuť a čerstvost po dlouhou dobu.
Coleslaw: Levný zelný salát, který dobyl svět. Připravíte ho, než bys řekl švec
Co potřebujete na salát coleslaw? Velmi málo. Celé kouzlo mají na svědomí obyčejné základní suroviny: zelí, mrkev a majonéza. S dochucením si můžete ještě pohrát, ve výsledku však vždy za pár korun získáte lahodný doplněk ke grilovanému masu, řízkům, steakům i hamburgerům.
Autor:kajulka



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena