Vynikající salát z čerstvého hlávkového zelí. Rychlý recept na chutný zeleninový salát - hlavní chod i přílohu k různým masům.
Hodnocení
4.6
/ 5 (495x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
cibule
2 lžíce
ocet 8%
1 lžíce
slunečnicový olej
1 ks
červená kapie
1 ks
bílé hlávkové zelí
2 lžíce
extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Zelí si očistíme, rozčtvrtíme a vyřízneme košťály. Zelí nastrouháme na velkých slzičkách do hluboké mísy, osolíme a prohněteme - pomačkáme dlaněmi, aby zelí pustilo šťávu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou kapii nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájenou cibuli zalijeme naběračkou horkého hovězího vývaru a přidáme k nastrouhanému zelí. Vmícháme panenský olivový olej, slunečnicový olej, zastříkneme octem a okořeníme čerstvě namletým pepřem.
Nakonec přidáme nakrájenou červenou kapii. Zelný salát s červenou kapii vychladíme a podáváme jako přílohu k masitým pokrmům a také s pečivem jako lehkou večeři.