Zelný salát s čedarem

Recept na výborný salát s mrkví, trochou majonézy, zelím a na závěr doplněný strouhaným čedarem.


5.04x
35 min

Ingredience

1 ksmrkev
120 gčedar
400 gbílé zelí
1 ksčervená cibule

podle chuti

4 lžícecukr
10 lžicmajonéza
5 lžiccitronová šťáva

Postup přípravy

Z hlávky zelí oddělíme listy, které potom důkladně propláchneme, otřepeme a nakrájíme na slabé proužky. Větší mrkev oškrábeme a odkrojíme konce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Citron vymačkáme a šťávu promícháme s cukrem. Čedar nastrouháme na jemném struhadle. Mrkev nakrájíme á la julienne, tedy na slabé proužky. Nakrájené zelí vložíme do větší mísy a zelí osolíme. Osolené zelí rukama prohněteme skoro jako těsto, aby zelí získalo křupavější chuť. K zelí přidáme mrkev, cibuli a citronovou šťávu s cukrem. Nakonec zelný salát promícháme s majonézou, solí a nastrouhaným čedarem. Promíchanou směs necháme alespoň hodinu v lednici dobře vychladit. Zelný salát s čedarem podáváme s pečivem, ale i jako přílohu ke steakům.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný salát s čedarem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena