Hlávku mladého špičatého zelí rozebeme na listy, které nakrájíme na čtverečky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, ve které zelí povaříme asi 2 minuty. Poté zelí slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Tím si zachová svěží barvu a bude akorát na skus. Zchlazené zelí necháme na sítu okapat. V misce promícháme olej s bazalkovým pestem. Okapané zelí vložíme do mísy, přidáme olej s pestem, vše promícháme a podle chuti osladíme a okyselíme octem. Zelný salát necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Zelný salát s bazalkou podáváme ke grilovaným masům, dobrý je i jen tak na chuť.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena