Zelník na plech

Recept na zdravý a chutný zelník.


3.314x
60 min
1×

Ingredience

sůl
250 gpolohrubá mouka
0.5 kypřící prášek
80 gHera
500 gkysané zelí
2 dlacidofilní mléko

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Okapané zelí smícháme s moukou a kypřicím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme mléko, pokud je moc řídké, přidáme naopak mouku. Z těsta vyválíme plát, který velmi opatrně přeneseme na vymazaný a vysypaný plech či do formy na pečení. Propícháme ho vidličkou a dáme do vyhřáté trouby péct. Zelník na plech pečeme asi 45 minut. Zelník na plech podáváme jako chuťovku nebo i hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelník na plech

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena