Vaření.czReceptyZelné závitky s rajčatovou omáčkou

Zelné závitky s rajčatovou omáčkou

Zelné závitky s náplní z ječných krupek a cuket ve sladké rajčatové omáčce chutnají prostě báječně.


3.264x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícepetrželka
4 hrnkyvoda
2 kscuketa
3 ksšalotka
pepř
4 lžícečervený vinný ocet
2 lžícetřtinový cukr
800 gnakládaná rajčata
8 kszelné listy
1 lžícekukuřičný olej
0.5 hrnkuječné krupky

Postup přípravy

Petrželku, česnek, rajčata, šalotku a cukety nakrájíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V rendlíku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky (perličky) a polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut. Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčata ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukety a zbývající petrželku a opékáme je 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji 10 minut do zhoustnutí. Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a dobře zamícháme. Zapékací misku vytřeme olejem. Zelné listy rozložíme na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku přikryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme přímo ze zapékací misky. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné závitky s rajčatovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena