Vaření.czReceptyZelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Výtečný lehký oběd z hlávkového zelí.


4.411x
35 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
0.5 šálkurýže
0.5 hlávkyzelí
10 plátkůanglická slanina
250 gmleté maso

podle chuti

sůl
tymián
pepř
mletá sladká a pálivá paprika

podle potřeby

tuk na vymazání
olej na smažení

Postup přípravy

Zelí omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Vařené zelí scedíme, necháme okapat. V druhém hrnci uvaříme do poloměkka rýži, tak jak jsme zvyklí. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a česnek zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso. Ochutíme kořením a solí, přidáme rýži a dusíme doměkka. Zelí rozebereme na listy. Každý list naplníme masovou směsí a svineme. Z vrchu omotáme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky, těsně vedle sebe, aby se zelné závitky s mletým masem nerozpadly. Pečeme na 200 °C asi 15 minut. Hotové zelné závitky s mletým masem podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné závitky s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena