Zelné placky na plech

Zelné placky podle tohoto receptu jsou křehké, křupavé a vydrží pár dní do zásoby.


4.210x
45 min

Postup přípravy

Kysané zelí dobře vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Mouku prosejeme. Škvarky umeleme.

Prosátou mouku spojíme v míse se sádlem a zelím, přidáme vejce, mleté škvarky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a zpracujeme v těsto, které na desce vyválíme na tenký plát. Z těsta vykrajujeme větší kolečka a klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Zelné placky na plechu pečeme zprudka v silně vyhřáté troubě a pěkně dozlatova.

Zelné placky podáváme ještě teplé jako chuťovku k pivu či vínu, skvěle chutnají při posezení s přáteli a nejrůznějších oslavách.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné placky na plech

Zpět na recept