Zelňáky s uzeným

Také milujete bramboráky a k nim kyselé zelí? Zkuste si těsto na bramboráky už před smažením doplnit o zelí a připravte si zelňáky!


3.0148x
60 min

Postup přípravy

Větší brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo do větší mísy. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, koření, hrubou mouku a přilijeme mléko. Dobře promícháme.

Zelí si pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé a vmícháme ho do připraveného bramborového těsta.

Na rozpáleném oleji smažíme zelňáky dozlatova z obou stran.

Zároveň si připravíme na másle plátek uzeného nebo můžeme použít pokrájenou klobásu.

Zelňáky podáváme s uzeným masem nebo orestovanou klobásou nebo jinou uzeninou. Jako přílohu můžeme přidat zbylé studené zelí.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňáky s uzeným

Zpět na recept