Zelňáčky z listového těsta

Recept na listové těsto, které plním zelím a slaninou. Výborný pokrm, který se osvědčil nejen v mé rodině.


4.520x
35 min
4×

Postup přípravy

Listové těsto rozmrazíme a poté na desce rozválíme na 1 cm hrubý plát.

Připravíme si směs ze zelí a slaniny. Nakrájíme cibuli, dáme ji trochu osmahnout na olej do hrnce. Když nám cibulka zesklovatí, přidáme zelí, trochu kmínu a necháme to cele prohřát. Slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev. Poté slaninu se zelím smícháme dohromady a to je celá směska. Místo slaniny lze použít kuřecí maso pečené, které zbylo od oběda.

Z listového těsta si vykrájíme čtverečky, které plníme doprostřed směsi a poté překládáme tak, aby nám vznikly pěkné šátečky - zelňáčky. Zelňáčky z listového těsta poklademe na plech vymazaný olejem a potřeme je vejcem a posypeme sezamovými zrníčky nebo kmínem. Zelňáčky z listového těsta pečeme zhruba 35 - 40 minut. Záleží na troubě jakou máte.

Zelňáčky z listového těsta podáváme teplé nebo studené.
user-icon

autor Valérka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňáčky z listového těsta

Zpět na recept