Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami

Slovenský recept na zelnou polévku neobvyklé chuti. Polévku doplníme hovězím masem, žampiony, švestkami a klobásou.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Žampiony, švestky, hovězí maso a klobásu nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí pokrájíme na kousky.

Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou a moukou, tak vytvoříme jíšku. Potom přidáme pokrájené zelí a bobkový list, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme 25 minut. Dále přisypeme žampiony, švestky, hovězí maso, klobásu a dovaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a přisolíme.

Zelnou polévku s žampiony a sušenými švestkami podáváme podle chuti samotnou, ale je dobrá i s pečivem či chlebem.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami

Zpět na recept