Vaření.czReceptyZelná polévka s žampiony a sušenými švestkami

Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami

Slovenský recept na zelnou polévku neobvyklé chuti. Polévku doplníme hovězím masem, žampiony, švestkami a klobásou.


4.47x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 kscibule
2 dlsmetana
6 ksžampiony
2 lžícehladká mouka
6 kssušené švestky
250 gkysané zelí
100 gvařené hovězí maso
2 kstmavá klobása

podle chuti

sůl
0.5 lžičkymletý bobkový list
1 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Žampiony, švestky, hovězí maso a klobásu nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí pokrájíme na kousky. Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou a moukou, tak vytvoříme jíšku. Potom přidáme pokrájené zelí a bobkový list, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme 25 minut. Dále přisypeme žampiony, švestky, hovězí maso, klobásu a dovaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a přisolíme. Zelnou polévku s žampiony a sušenými švestkami podáváme podle chuti samotnou, ale je dobrá i s pečivem či chlebem.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelná polévka s žampiony a sušenými švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena