Zelná polévka s klobásou

Recept na hutnou a hustou polévku vhodnou i jako hlavní jídlo.


4.118x
35 min
3×

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme brambory a slaninu na malé kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka.

Slaninu nakrájenou na malé kostičky opražíme na sádle a zasypeme moukou. Dále vše necháme minutu pražit a přisypeme sladkou paprikou. Po 1/2 minutě zalijeme litrem studené vody. Přidáme 2 zeleninové gelové bujony a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a nakládané zelí, které předtím propláchneme, aby nebylo tak kyselé. Ochutíme 10 kuličkami černého pepře a 3 bobkovými listy.

Zelnou polévku vaříme, až brambory změknou, asi 15 minut. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a vaříme dalších 5 - 7 minut. Podle chuti přidáme sůl, ale obvykle je bujon tak slaný, že to není potřeba. Při podávání můžeme do zelné polévky přidat lžíci zakysané smetany.

Zelnou polévku s klobásou podáváme s čerstvým selským chlebem.
user-icon

autor Fotíček


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s klobásou

Zpět na recept