Zelná polévka podle mamky

Velmi jemná a sytá zelná polévka. Další ze starých zapomenutých receptů, třeba někdo bude chtít ochutnat zelnou polévku, jak ji jedli naši předci.


4.871x
35 min
3×

Postup přípravy

Půl hlávky menšího zelí nakrájíme na velmi jemno, tedy jemněji než na dušené zelí. Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

Zelí dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme drcený kmín a nakrájené brambory. Až zelí změkne, zahustíme 2 lžícemi hladké mouky rozkvedlané ve vodě. Vznikne nám zelí udělané na husto, vmícháme vejce, lžíci octa a za stálého míchání necháme přejít několikrát varem.

Potom zelí zředíme mlékem, abychom neměli kaši, ale polévku. Budeme potřebovat asi litr a čtvrt mléka. Zelnou polévku dochutíme solí a octem. Nakonec do polévky vhodíme plátek studeného másla. Zelná polévka je uvařená do půl hodiny.

Zelnou polévku podle mamky ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka podle mamky

Zpět na recept