Zelná polévka podle mamky

Velmi jemná a sytá zelná polévka. Další ze starých zapomenutých receptů, třeba někdo bude chtít ochutnat zelnou polévku, jak ji jedli naši předci.


4.871x
35 min
3×

Ingredience

1 ksvejce
1 plátekmáslo
2 lžíceocet
4 ksbrambory
1.25 lmléko
0.5 hlávkyzelí
2 lžícehladká mouka
1 lžičkadrcený kmín

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Půl hlávky menšího zelí nakrájíme na velmi jemno, tedy jemněji než na dušené zelí. Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zelí dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme drcený kmín a nakrájené brambory. Až zelí změkne, zahustíme 2 lžícemi hladké mouky rozkvedlané ve vodě. Vznikne nám zelí udělané na husto, vmícháme vejce, lžíci octa a za stálého míchání necháme přejít několikrát varem. Potom zelí zředíme mlékem, abychom neměli kaši, ale polévku. Budeme potřebovat asi litr a čtvrt mléka. Zelnou polévku dochutíme solí a octem. Nakonec do polévky vhodíme plátek studeného másla. Zelná polévka je uvařená do půl hodiny. Zelnou polévku podle mamky ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelná polévka podle mamky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena