Zelí z kedluben

Tato příloha je nejlepší z gigantu, neboť nejméně dřevnatí.


5.04x
45 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžíceocet
1 kscibule
2 lžícehladká mouka
1 lžícesádlo nebo olej
1 ksvětší kedluben gigant

Postup přípravy

Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat vodu, osolíme a vaříme jako zelí. Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo. Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit. Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo. Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).
user-icon

autor VÉNA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelí z kedluben

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena