Zelený salát s mangem a granátovým jablkem

Recept na přípravu exotického salátu s kuřecím masem a kořeněnou zálivkou.


0.00x
25 min

Ingredience

1 kspórek
0.5 šálkumango
90 gkuřecí prsa
4 ksčervená paprika
60 gbaby listový špenát
0.75 šálkusyrová quinoa
3 lžícesemínko z granátového jablka
1 šáleksójový lusk edamame

podle chuti

sůl
sýr feta
mletý černý pepř

dresink

2 lžičkymáta
2 lžičkyčerstvý koriandr
0.25 ksčervená chilli paprička
1 lžíceextra panenský olivový olej

Postup přípravy

Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou papriku nakrájíme nadrobno. Sójový lusk edamame oloupeme. Mango oloupeme a nakrájíme na kousky. Velký pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Červenou chilli papričku nakrájíme na jemno.

Všechny suroviny na dresink včetně oleje vložíme do mixéru a umixujeme. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, pak scedíme a necháme vychladnout.

Kuřecí maso nakrájíme podélně na plátky, ochutíme solí a pepřem a pečeme na oleji při střední teplotě asi 4 minuty na každé straně. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.

Ve velké míse smícháme dresink s uvařenou quinoou. Přidáme zeleninu, ovoce a promícháme. Nakonec přidáme rozdrobený sýr feta.

Zelený salát s mangem a granátovým jablkem rozdělíme na dva talíře, přidáme maso a podáváme.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený salát s mangem a granátovým jablkem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní
Kuchařky
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena