Zelený nákyp s kuřecím masem

Zeleninový nákyp můžete klidně připravit i bez masa a pochutnají si na něm i vegetariáni.


3.0650x
45 min

Ingredience

- -sůl
2 ksvejce
50 máslo
500 gbrambory
125 mlmléko
125 mlsmetana
40 gmouka hladká
250 gmrkev
400 gbrokolice
- -pepř mletý
125 gsýr strouhaný
- -oříšek muškátový
1 lvývar masový
1 svazekcibulky jarní
400 gprsa kuřecí

Postup přípravy

Brambory oloupeme a omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, cibulky na kolečka a brokolici nakrájíme na malé kousíčky. Ve vývaru asi 10 minut povaříme brambory, přidáme mrkev a brokolici a po 3 minutách cibulku, necháme chvíli vařit a pak zeleninu vyndáme na síto, necháme okapat a vývar dáme znovu vařit. Maso dáme vařit do vývaru, pak ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vývar scedíme a schováme si asi 250 ml. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme šlehačku a mléko, mícháme a pak přidáme žloutky, dochutíme kořením. Ušlehané bílky smícháme s nastrouhaným sýrem, vmícháme do omáčky, dochutíme pepřem a omáčku vmícháme do zeleniny s masem a vše dáme do vymazané misky. Vložíme do studené trouby a pečeme asi 40 minut na 180-200 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený nákyp s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena