Zeleninový vývar

Recept na polévku, která má vynikající zeleninovou chuť.


4.244x
60 min
3×

Postup přípravy

Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pórek podélně rozkrojíme a důkladně omyjeme. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a osušíme utěrkou, poté obě natě nakrájíme nahrubo. Cibuli omyjeme a neoloupanou rozkrojíme na čtyři díly. Ve velkém hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji osmahneme. Po pár minutách přilijeme k zelenině vodu, osolíme, opepříme a vše přivedeme k varu. Až polévka zavaří, zmírníme teplotu a na slabém plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Hotovou polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena