Zeleninový špíz s česnekovou bagetkou

Tento recept není pro vegetariány, i když jde o pořádnou porci zeleniny. Kousek anglické slaniny na tomto špízu vám jistě vykouzlí úsměv na tváři.


2.04x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 snítkatymián
12 plátkůanglická slanina
12 ksžampion
2 ksčervená cibule
12 kscherry rajče
1 ksbílá bagetka

podle potřeby

olivový olej
petrželová nať

Postup přípravy

Žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Cherry rajčátka zabalíme do plátků šunky nebo anglické slaniny. Na špejle nebo kovové jehly štřídavě napícháme cibulku, celé žampiony a rajčátka. Celé zeleninové špízy potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

Bagetky z bílého pečiva podélně rozkrojíme a rozpůlíme. Získáme tedy celkem 4 kousky. Během pečení špízů přidáme bagetky asi 5 minut před koncem pečení do trouby a opečeme je z obou stran. Po upečení potřeme bagetky směsí olivového oleje a prolisovaného česneku s nasekanou petrželkou.

Zeleninový špíz podáváme s česnekovou bagetkou a kouskem čerstvé zeleniny. Skvěle se hodí například řapíkatý celer namáčený v dresingu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový špíz s česnekovou bagetkou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena