Vaření.czReceptyZeleninový salát s kukuřicí a tuňákem

Zeleninový salát s kukuřicí a tuňákem

Recept na rychlou večeři ze surovin, které máme doma. Tuňáka lze nahradit jinou rybou.


3.73x
15 min

Ingredience

1 lžícemáslo
100 gtuňák
1 lžícemed
2 lžíceocet balzamico
1 konzervasterilovaná kukuřice
1 konzervasterilovaný hrášek
2 ksvejce natvrdo
1 řapíkřapíkatý celer
2 lžícesterilovaná paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř
šalotkový ocet

Postup přípravy

Malou plechovku hrášku a velkou kukuřice scedíme a propláchneme. Oboje vsypeme do mísy a přidáme papriku. Cibuli a celer očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na širší plátky. Tuňáka nakrájíme na menší širší plátky nebo jak chceme. V pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a zvolna ji restujeme asi 5 minut. Přidáme ocet, med, lehce osolíme a opepříme a promícháme. Asi po 2 minutách přidáme řapíkatý celer a ještě asi 3 minuty zprudka restujeme. Směs přidáme do mísy ke kukuřici. Vlijeme trošku šalotkového octa a zeleninový salát promícháme. Vejce podélně rozčtvrtíme. Tuňáka osolíme, opepříme a na pánvi jej zprudka orestujeme. Zeleninový salát s kukuřicí rozdělíme na talíře, doplníme tuňákem, ozdobíme vejcem a ihned podáváme. Podle chuti můžeme podávat čerstvé pečivo.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový salát s kukuřicí a tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena