Zeleninový salát s bramborem a sýrem

Sytý zeleninový salát s teplým bramborem, kozím sýrem a pažitkovou zálivkou můžeme podávat jako přílohu k minutkovým masům a také jako samostatný hlavní chod.


4.012x
45 min

Postup přípravy

Hlávkový salát a polníček očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na sousta a pažitku jemně usekáme. Kulatý kozí sýr nakrájíme na osminky, které z jedné strany obalíme v pažitce.

Připravíme si zálivku. V uzavíratelné nádobce protřepeme olej s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a vodou. Zálivku osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou pažitkou a přelijeme do servírovací misky.

Brambory oloupeme nakrájíme na kostky, osušíme, osolíme a ve vyšší vrstvě oleje opečeme dozlatova. Pak brambory necháme okapat na papírové utěrce.

Teplé opečené brambory rozdělíme na porce, obložíme saláty a ředkvičkami, zakapeme zálivkou a poklademe kozím sýrem. Pokrm můžeme podávat jako přílohu k minutkám. Zeleninový salát s bramborem a sýrem je dobrý i samostatně jako lehká večeře.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový salát s bramborem a sýrem

Zpět na recept