Zeleninový řízek

Jemný mletý řízek ze zeleniny. Bezmasý recept na hlavní chod s bramborovou kaší.


3.37x
45 min
1×

Ingredience

podle potřeby

olej
mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

2 ksvejce
15 dkgstrouhanka
15 dkgmrkev
15 dkgkapusta
25 dkgkvěták
1 lžícehladká mouka

na obalení

vejce
strouhanka
mouka

Postup přípravy

Mrkev, květák a kapustu omyjeme, očistíme, překrájíme na větší kusy a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Poměr i druhy zeleniny můžeme měnit podle chuti.

Zchladlou zeleninu jemně umeleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu tak, aby hmota držela pohromadě.

Ze zeleninové hmoty tvoříme oválné řízky a obalujeme je v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. Zeleninové řízky smažíme na oleji dozlatova.

Zeleninový řízek podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.