Vaření.czReceptyZeleninový nákyp s uzeným masem

Zeleninový nákyp s uzeným masem

Trochu jiná verze nákypu ze Slovácka.


4.910x
60 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
20 gmáslo
1.5 dlmléko
mletý pepř
20 ghrubá mouka
100 guzené maso
zelená petrželka
10 gtvrdý sýr
40 gmražená zelenina
strouhanka na vysypání

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě a dáme ji do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře provaříme. Do prochladlého základu bešamelové omáčky vmícháme žloutky, pokrájenou petrželku, sůl a sníh z bílků. Uvařené maso pokrájíme na kousky, rozložíme na zeleninu a krátce pečeme. Pak zeleninový nákyp s uzeným masem zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a znovu krátce zapečeme. Zeleninový nákyp s uzeným masem ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninový nákyp s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena