Zeleninový nákyp s bramborovou kaší

Recept, ve kterém zužitkujeme zbylou bramborovou kaši.


3.519x
60 min

Postup přípravy

Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme asi 1,5 - 2 cm vrstvu bramborové kaše. Potřeme majonézou a posypeme kmínem.

Zeleninu důkladně očistíme, hrášek použijeme čerstvý nebo mražený. Papriku nakrájíme na kostičku, cibulku i s natí na kolečka. Pánev rozpálíme a na oleji zeleninu osmahneme. Podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme jiné koření.

Vejce rozšleháme společně se smetanou, ochutíme bylinkovou solí a opět pepřem. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku a nakonec přidáme najemno nastrouhaný sýr.

Na vrstvu bramborové kaše rozprostřeme zeleninovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci.

Zeleninový nákyp s bramborovou kaší dáme zapéct alespoň na 35 minut do rozpálené trouby. Zapékáme dozlatova.

Zeleninový nákyp s bramborovou kaší je vhodným hlavním chodem i pro vegetariány. Na talíři doplníme sterilovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový nákyp s bramborovou kaší

Zpět na recept