Vaření.czReceptyZeleninový nákyp na bolzanský způsob

Zeleninový nákyp na bolzanský způsob

Vegetariánská verze receptu na nákyp pocházející z města Bolzano.


4.516x
90 min
1×

Ingredience

1 svazekpažitka
1 svazekoregano
125 gmozzarella
2 ksvelké rajče
mletý černý pepř
1 ksbaklažán
mořská sůl
1 ksmalá salátová okurka
1 kszelená cibule
1 ksstředně velká zucchini (cuketa)
3 lžícemáslo nebo neztužený rostlinný tuk

omáčka

5 dlmléko
muškátový květ
50 gparmezán
3-4 lžícehrubozrnná mouka
40 gmáslo nebo neztužený rostlinný tuk

Postup přípravy

Ohnivzdornou nádobu vymastíme. Cibulku, zucchini (cuketa), okurku a oloupaná rajčata pokrájíme na plátky. Baklažán taktéž pokrájíme na plátky a trochu osolíme. Bylinky přebereme a pokrájíme nadrobno. Zeleninu klademe ve vrstvách do nádoby a každou vrstvu posypeme posekaným oreganem a pokrájenou pažitkou, osolíme a okořeníme. Na přípravu omáčky zahřejeme v hrnci máslo nebo rostlinný tuk, ve kterém opražíme mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, omáčku necháme povařit a mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka. Osolíme mořskou solí, okořeníme, mletým černým pepřem, muškátovým květem a dochutíme parmezánem. Omáčku nalijeme na zeleninu a vrch obložíme plátky mozzarelly. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme zeleninový nákyp 20 - 30 minut, vybereme a hned podáváme. Tip: Na nákyp můžeme samozřejmě použít i jiné druhy zeleniny jako květák a brokolici. Tvrdší druhy zeleniny je třeba krátce před pečením blanšírovat.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninový nákyp na bolzanský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena