Zeleninový aspik

Velice lehké a chutné zeleninové jídlo. Pokud chcete, zeleninu můžete obměnit dle vaší chuti.


3.0650x
45 min

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a potom ho uvaříme v osolené vodě. Stejně tak uvaříme karotku a celer, dopoloměkka a nakrájíme je na malá kolečka nebo nudličky. Mezitím namočíme plátky želatiny do studené vody a pak opatrně vymačkáme. Do uvařeného vývaru( může být i z kostky ), přimícháme citronovou šťávu a opatrně vmícháme i želatinu. Vývar potom pomalu zahříváme, ale nesmíme vařit. Do šesti nachystaných formiček nalijeme trochu vývaru( asi půl centimetru ), rozdělíme do nich mrkev a dáme formičky vychladnout. Poté znovu vyjmeme a dáme do nich zbytek zeleniny, vše zalijeme zbytkem vývaru a necháme ztuhnout. Podáváme ozdobené uvařenými vejci, rajčaty a koprem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový aspik

Zpět na recept