Vaření.czReceptyZeleninovo-bylinkové placky

Zeleninovo-bylinkové placky

Recept na placičky, které se doslova rozplývají na jazyku.


4.47x
60 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 ksmrkev
1 lžičkavegeta
1 lžičkalibeček
3 ksvelké brambory
3 ksvejce natvrdo
1 ksmenší cuketa
2 lžícesmetana na vaření
1 lžičkakoření tzatziky
1 hrstpórek nebo jarní cibulka

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

podle potřeby

hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Zeleninu si důkladně očistíme, brambory a cuketu oloupeme, mrkev oškrábeme. Vše nastrouháme na jemném struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Tři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno (spíše zelenou část). Brambory, mrkev a cuketu dobře promícháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme uvařená i syrová vejce, prolisovaný česnek, pórek a důkladně zamícháme. Okořeníme vegetou, tzatziky, pepřem, libečkem a podle potřeby ještě dosolíme. Zahustíme asi hrstí hladké mouky, abychom získali středně husté těstíčko. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce děláme na pánvi menší zeleninovo-bylinkové placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Zeleninovo-bylinkové placky jsou dobré teplé i studené a podáváme je jako chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninovo-bylinkové placky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena