1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 ks | cuketa | |
200 g | mrkev | |
300 g | špagety | |
125 ml | řepkový olej | |
mletý černý pepř | ||
60 g | ementál (blok) | |
125 g | petrželka (naťová) |
Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme na lístky, které v mixéru nasekáme najemno. Česnek oloupeme a taky nasekáme najemno. Ementál nastrouháme. Česnek, ementál a řepkový olej přidáme k petrželce a znovu nasekáme. Pak jej osolíme a opepříme.
Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme najemno. Špagety uvaříme podle návodu. Asi 5 minut před koncem dovaření přidáme ke špagetám zeleninu a vaříme vše dohromady. Uvařené špagety slijeme, ale asi 50 ml vody si odložíme. Kapající špagety se zeleninou ihned smícháme s pestem. Pokud budou suché, můžeme do nich přidat trochu odložené vody.
Ihned podáváme.
Foto:Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena