Zeleninové špagety s pestem

Jarní zeleninové špagety s petrželkovým pestem z řepkového oleje a ementálu. Zeleninu je možno vynechat.


3.0225x
30 min

Postup přípravy

Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme na lístky, které v mixéru nasekáme najemno. Česnek oloupeme a taky nasekáme najemno. Ementál nastrouháme. Česnek, ementál a řepkový olej přidáme k petrželce a znovu nasekáme. Pak jej osolíme a opepříme.



Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme najemno. Špagety uvaříme podle návodu. Asi 5 minut před koncem dovaření přidáme ke špagetám zeleninu a vaříme vše dohromady. Uvařené špagety slijeme, ale asi 50 ml vody si odložíme. Kapající špagety se zeleninou ihned smícháme s pestem. Pokud budou suché, můžeme do nich přidat trochu odložené vody.



Ihned podáváme.


Foto:Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové špagety s pestem

Zpět na recept