Lilky a cukety nakrájíme na hranolky dlouhé 2,5 cm. Lilky posypeme solí a necháme 20 minut odpočinout, potom je opláchneme a osušíme.
Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 2 minutách vyjmeme, necháme okapat a oloupeme. Dužninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky o hraně 2,5 cm. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno.
Česnek a cibuli opékáme 3 minuty na oleji na mírném ohni, potom přidáme ostatní připravené suroviny na nápIň, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a mírně dusíme za častého zamíchán asi 20 minut.
Těsto na nudle rozválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru 7-8 cm. Na každé kolečko dáme lžíci zeleninové náplně. Okraje koleček mírně navlhčíme a kolečka přehneme, okraje pečlivě stiskneme k sobě.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme olej a ravioli a vaříme je 3-4 minuty. Ravioli scedíme a upravíme do zapékací misky. Každou vrstvu polapenu, máslem. Ravioli přelijeme smetanou, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) zhruba 20 minut. Ozdobíme a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART