Zeleninové ravioli

Pestrý italský pokrm plný zdravé zeleniny.


3.86x
45 min
2×

Ingredience

6 lžicmáslo
1 hrnekparmazán
1 lžíceolivový olej
150 mlsmetana ke šlehání
450 gnudlové těsto

náplň

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
3 kscuketa
6 ksrajče
60 grajčatový protlak
2 kslilek
0.5 hrnkuolivový olej
1 kspaprika zelená
1 lžičkabazalka

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

bazalka

Postup přípravy

Lilky a cukety nakrájíme na hranolky dlouhé 2,5 cm. Lilky posypeme solí a necháme 20 minut odpočinout, potom je opláchneme a osušíme. Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 2 minutách vyjmeme, necháme okapat a oloupeme. Dužninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky o hraně 2,5 cm. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek a cibuli opékáme 3 minuty na oleji na mírném ohni, potom přidáme ostatní připravené suroviny na nápIň, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a mírně dusíme za častého zamíchán asi 20 minut. Těsto na nudle rozválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru 7-8 cm. Na každé kolečko dáme lžíci zeleninové náplně. Okraje koleček mírně navlhčíme a kolečka přehneme, okraje pečlivě stiskneme k sobě. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme olej a ravioli a vaříme je 3-4 minuty. Ravioli scedíme a upravíme do zapékací misky. Každou vrstvu polapenu, máslem. Ravioli přelijeme smetanou, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) zhruba 20 minut. Ozdobíme a podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninové ravioli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena