Zeleninové hamburgery

Recept na hamburgery nejen pro vegetariány.


4.38x
30 min

Ingredience

1 kscibule
2 ksrajče
4 plátkysýr
0.3 hlávkyzelí
1-2 ksmladá cuketa
4 kshamburgerová houska

podle chuti

majonéza
kečup
grilovací koření

na potření

hořčice

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Rozehřejeme si troubu. Zeleninu očistíme. Cibuli a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, zelí na nudličky.

Housky podélně nakrojíme. Nedokrajujeme je úplně, lépe pak drží. Spodní část potřeme hořčicí nebo kečupem.

Cukety oloupeme a nakrájíme na široká kolečka. V pánvi si rozpálíme olivový olej. Kolečka cuket lehce okořeníme grilovacím kořením a zprudka je restujeme. Můžeme použít i gril. Cuketa musí zůstat křupavá. Pak je odložíme stranou.

Do připravených housek klademe kolečka cuket. Na ně dáme plátek sýra, trochu majonézy nebo kečupu a plátky cibule, rajčat a zelí.

Zeleninové hamburgery krátce prohřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Ihned je podáváme. Můžeme přidat plátky restované slaniny nebo šunky, pokud nedodržujeme vegetariánskou stravu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové hamburgery

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.