Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a vaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily. Očistíme si zeleninu, kromě červené řepy. Tu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu a menší batát pokrájené na menší kousky. Když jsou uvařeny i fazole, přimícháme obsah druhého kastrolku a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme všechno koření, prolisovaný česnek, mouky a hořčici. Ze směsi tvoříme zeleninové karbanátky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje. Fazolové karbanátky podle tohoto receptu jsou vynikající s bramborovou kaší, jen tak na chuť, ale i jako základ do hamburgerů, protože chuť je překvapivě dobrá a hutná. Jsou dobré teplé i studené. Když si odmyslím čas nutný k vaření fazolí, protože je dám vařit a pak dvě hodiny dělám něco jiného, je to poměrně rychlé jídlo a navíc levné a zdravé - z hmoty jsem upekla celkem 16 placek.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.

Autor:Kkuli
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena