Zeleninová rybí polévka

Vaříme rybí polévku nejen o Vánocích.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme spolu s vnitřnostmi v osolené vodě.

Ze dvou třetin másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme rybím vývarem. Jíšku povaříme 10 minut, pak přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, usmaženou na zbývajícím tuku. Znovu povaříme 10 minut. Z uvařené hlavy obereme maso a spolu s vnitřnostmi prolisujeme do polévky.

Hotovou zeleninovou rybí polévku můžeme okořenit nasekanou petrželkou. Polévku můžeme připravit i z rybího filé.
user-icon

autor kvetina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová rybí polévka

Zpět na recept