Zeleninová příloha s tymiánem

Recept na výbornou zeleninovou přílohu k masu, kterou zvládne úplný začátečník.


5.09x
30 min
1×

Postup přípravy

Brambory a větší mrkve bez konců oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a bez konců též nakrájíme na slabé plátky. Zeleninu můžeme uvařit na páře, nebo ve vodě, záleží na nás. Dbáme ale na to, aby zelenina byla uvařena al dente.

Odkapanou zeleninu vložíme do hluboké pánve s olivovým olejem a s čerstvě nasekaným tymiánem. Zeleninu krátce orestujeme a odstavíme. Podle naší chuti osolíme a opepříme. Komu chutná pálivé, může již k oleji a tymiánu přidat pikantní papričku.

Zeleninovou přílohu s tymiánem podáváme k masům teplou nebo vlažnou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová příloha s tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká