Zeleninová polévka s tuňákem

Recept na jednoduchou a zdravou polévku propojující chuť zeleniny a tuňáka v oleji.


3.02x
60 min

Ingredience

0.5 kgceler
1.5 lvoda
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
1 balenítuňák v oleji
2 kuličkynové koření
1.5 lžíceslunečnicový olej
4 kuličkycelý černý pepř

podle chuti

sůl
polévkové bylinky

podle potřeby

světlá jíška

Postup přípravy

Petržel, menší celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

Do hrnce dáme lžíci slunečnicového oleje a rozehřejeme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce osmahneme. Po chvilce přidáme tuňáka, lehce orestujeme a zalijeme 1,5 l vroucí vodou z konvice. Následně přidáme kuličky pepře a nového koření a osolíme.

Po 30 - 40 minutách vaření polévku zahustíme jíškou nebo hraškou a povaříme 20 minut. Polévku dochutíme, přidáme polévkové bylinky a po 5 minutách vypneme a podáváme.

Zeleninovou polévku s tuňákem podáváme podle chuti samotnou nebo s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.