Zeleninová polévka s tarhoňou

Recept na polévku z domácího zeleninového vývaru, kterou doplníme o hrášek a tarhoňu, což je drobná těstovina.


3.37x
20 min

Ingredience

1.5 lzeleninový vývar
1 hrstmražený hrášek
1 hrnekkořenová zelenina
1 lžícesušená petrželka
1 hrnektarhoňa

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Na polévku si ze všeho nejdříve připravíme pravý domácí zeleninový vývar, který přecedíme. Kořenovou zeleninu z něj nakrájíme na menší kousky.

Hrášek prolijeme vroucí vodou. Tarhońu uvaříme v osolené vodě doměkka, stačí jí asi 5 minut. Poté scedíme.

Vývar přivedeme k varu, vsypeme hrášek, tarhoňu, hrnek nakrájené zeleniny a lžíci petrželky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Zeleninovou polévku s tarhoňou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme.

Na fotografii je varianta bez hrášku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s tarhoňou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena