Zeleninová polévka s tarhoňou

Recept na polévku z domácího zeleninového vývaru, kterou doplníme o hrášek a tarhoňu, což je drobná těstovina.


3.37x
20 min

Postup přípravy

Na polévku si ze všeho nejdříve připravíme pravý domácí zeleninový vývar, který přecedíme. Kořenovou zeleninu z něj nakrájíme na menší kousky.

Hrášek prolijeme vroucí vodou. Tarhońu uvaříme v osolené vodě doměkka, stačí jí asi 5 minut. Poté scedíme.

Vývar přivedeme k varu, vsypeme hrášek, tarhoňu, hrnek nakrájené zeleniny a lžíci petrželky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Zeleninovou polévku s tarhoňou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme.

Na fotografii je varianta bez hrášku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s tarhoňou

Zpět na recept