Jemná kaše z brambor, cukety a dýně hokkaido. Recept na trochu jinou bramborovou kaši, ale velmi dobrou. Cuketu v kaši nikdo nepozná a zelenina kaši celkově zlehčí.
Hodnocení
4.7
/ 5 (265x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl4 lžičky
Ostatní
Brambory8 ks
Cuketa1/2 kg
Vařící voda1 a 1/3 l
Muškátový oříšek2-3 špetky
Mletá kurkuma1 lžička
Smetana 33 %1/3 l
Dýně Hokaido1/2 ks
Studené máslo1 lžička
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme a oškrábeme. Pokud je cuketa žlutá, ponecháme ji ve slupce, jinak oloupeme.
Oškrábané brambory nakrájíme na osminky. Z dýně nejprve odstraníme semena a potom dýni s cuketou nakrájíme na podobně velké kousky jako brambory. Zeleninu zalijeme vařicí vodou a pod poklicí přivedeme k varu.
Přidáme kurkumu se solí a zeleninu vaříme doměkka asi 20 minut. Mezitím si zvlášť ohřejeme smetanu.
Po uvaření zeleninu scedíme, pořádně prošťoucháme, vmícháme do ní muškátový oříšek, všleháme horkou smetanu a nakonec přidáme oříšek studeného másla.
Zeleninovou kaši s kurkumou používáme podobně jako klasickou bramborovou kaši. Výborná je například k pečené zelenině.
kurkumu přidávám do jídla , protože mi pomáhá od svalových bolestí. Nikdy bramborovou kaši nemixuji , nemám s tím žádnou zkušenost a většinou přilévám ,,od oka".