Vaření.czReceptyZelenina v hořčicové omáčce

Zelenina v hořčicové omáčce

Neobvyklé spojení zeleniny a hořčice.


4.714x
30 min

Ingredience

sůl
80 gmáslo
1 dlmléko
1 kscibule
100 gkarotka
1 dlšlehačka
100 gbrukev
estragon
bílý pepř
40 ghladká mouka
100 gsterilovaný hrášek
4 lžícejemná hořčice
100 gsterilizované fazolky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Mrkev a brukev uvaříme doměkka ve vroucí vodě. Uvařenou zeleninu scedíme. Na másle zlehka osmahneme cibulku. Zaprášíme ji hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme ji mlékem a malým množstvím vývaru ze zeleniny (karotky a brukve) a dostatečně provaříme. Vše ochutíme kořením, osolíme a zjemníme šlehačkou. Těsně před dohotovením vmícháme hořčici a omáčku přecedíme přes jemný cedník na karotku a brukev. Vše promícháme se sterilovaným hráškem a fazolkami překrájenými na menší dílky. Zeleninu v hořčicové omáčce podáváme k vařenému hovězímu masu nebo ke grilovanému vepřovému žebírku.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina v hořčicové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena