Vaření.czReceptyZelenina se smetanou na kyselo

Zelenina se smetanou na kyselo

Obměna fazolek se smetanou.


2.85x
30 min

Ingredience

cukr
150 gslanina
sůl
1 kscibule
1 kskvěták
1-2 lžícehladká mouka
200 gzakysaná smetana
1 špetkamuškátový květ
citronová šťáva
1 plechovkasterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 plechovkasterilované fazolky

Postup přípravy

Menší květák očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě s trochou muškátového květu a mletého pepře. Uvařený jej vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Pokud použijeme syrové fazolové lusky, zbavíme je tvrdého vlákna, nakrájíme na kousky dlouhé 2 - 2,5 cm a povaříme v osolené vodě doměkka. Měkké fazolky scedíme. Slaninu a cibuli na krájíme na kostičky. Slaninu vyškvaříme, přidáme cibuli a necháme ji trochu zezlátnout. Přidáme buď předvařené fazolky nebo fazolky z plechovky i s nálevem. Podle potřeby podlijeme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji k fazolkám. Dobře promícháme, přidáme květák a sterilovanou kukuřici. Zeleninu se smetanou prohřejeme a podle potřeby dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem, případně okyselíme citronovou šťávou. Chvíli provaříme. Zeleninu se smetanou na kyselo podáváme s vařenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina se smetanou na kyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena