Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory omyjeme a nakrájíme. Kedlubnu a mrkev omyjeme, očistíme a necháme v celku. Olej smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou a zakapeme s ním zeleninu.
Jednotlivé druhy zeleniny zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na střední příčce při teplotě 175 stupňů. Brambory a kedlubnu pečeme asi 45 - 60 minut, mrkev je hotová za zhruba 40 - 45 minut, proto zeleninu kontrolujeme.
Hrášek s cibulí blanšírujeme v mírně osolené vroucí vodě.
Vajíčka uvaříme naměkko. Vychlazená rozmixujeme s tvarohem a hořčicí. Zelené natě (petrželka, pažitka, bedrník) najemno nasekáme. Pak natě, sůl, pepř a ušlehanou smetanu vmícháme do vaječného dipu.
Všechnu zeleninu přendáme na talíř nebo malé talířky a podáváme s dipem jako předkrm nebo chuťovku. Zeleninu s vaječným dipem ihned podáváme.