Zelenina s vaječným dipem

Recept na vegetariánský jarní předkrm.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory omyjeme a nakrájíme. Kedlubnu a mrkev omyjeme, očistíme a necháme v celku. Olej smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou a zakapeme s ním zeleninu.

Jednotlivé druhy zeleniny zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na střední příčce při teplotě 175 stupňů. Brambory a kedlubnu pečeme asi 45 - 60 minut, mrkev je hotová za zhruba 40 - 45 minut, proto zeleninu kontrolujeme.

Hrášek s cibulí blanšírujeme v mírně osolené vroucí vodě.

Vajíčka uvaříme naměkko. Vychlazená rozmixujeme s tvarohem a hořčicí. Zelené natě (petrželka, pažitka, bedrník) najemno nasekáme. Pak natě, sůl, pepř a ušlehanou smetanu vmícháme do vaječného dipu.

Všechnu zeleninu přendáme na talíř nebo malé talířky a podáváme s dipem jako předkrm nebo chuťovku. Zeleninu s vaječným dipem ihned podáváme.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina s vaječným dipem

Zpět na recept