Vaření.czReceptyZelenina s rajčatovým dipem

Zelenina s rajčatovým dipem

Zelenina - nejlépe vařená na páře - se dá jíst teplá i studená. Zkuste ji s tvarohovo-rajčatovým dipem.


3.84x
30 min
1×

Ingredience

200-300 gbrambory
1 ksbrokolice
4 ksvejce natvrdo
1 kostkazeleninový bujón

omáčka

pažitka
2 lžícezakysaná smetana
muškátový květ
100 mlrajčatové pyré
1 kelímeknízkotučný tvaroh
bylinková sůl
1 lžícepravá sójová omáčka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Dáme vařit společně do vody s kostkou bujónu. Nebo lépe, pro zachování více vitamínů, uvaříme zeleninu v páře. Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si připravíme studenou omáčku. V misce promícháme tvaroh nejdříve se sójovou omáčkou, až potom přidáme smetanu a rajčatové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou solí, špetkou muškátového květu a sušenou nebo čerstvou pažitkou. Ještě jednou důkladně promícháme. Zeleninu scedíme, vejce oloupeme. Rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme omáčkou. Ozdobit můžeme ještě kapkami rajčatového pyré. Další možností je dát zeleninu do misky, stejně tak rajčatový dip a namáčíme. Recept můžeme obměnit - uvařit si celou mrkev, květák a jinou oblíbenou zeleninu. Je možné dip promíchat také se sterilovanou zeleninou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina s rajčatovým dipem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena