Zelenina s rajčatovým dipem

Zelenina - nejlépe vařená na páře - se dá jíst teplá i studená. Zkuste ji s tvarohovo-rajčatovým dipem.


3.84x
30 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Dáme vařit společně do vody s kostkou bujónu. Nebo lépe, pro zachování více vitamínů, uvaříme zeleninu v páře. Vejce uvaříme natvrdo.

Mezitím si připravíme studenou omáčku. V misce promícháme tvaroh nejdříve se sójovou omáčkou, až potom přidáme smetanu a rajčatové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou solí, špetkou muškátového květu a sušenou nebo čerstvou pažitkou. Ještě jednou důkladně promícháme.

Zeleninu scedíme, vejce oloupeme. Rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme omáčkou. Ozdobit můžeme ještě kapkami rajčatového pyré. Další možností je dát zeleninu do misky, stejně tak rajčatový dip a namáčíme.

Recept můžeme obměnit - uvařit si celou mrkev, květák a jinou oblíbenou zeleninu. Je možné dip promíchat také se sterilovanou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina s rajčatovým dipem

Zpět na recept