Zelenina a houby po řecku

Recept na 4 až 6 porcí bezmasé pochoutky.


3.0638x
45 min

Ingredience

petrželka
450 mlvoda
chléb
250 gcuketa
1 ksbobkový list
5 lžicolivový olej
2 lžícecitronová šťáva
250 gžampion
špetka sušené oregano
250 gcibulka k nakládání
2 ksproužek citronové kůry
2 stroužkyčesnek nakrájený na tenké plátky
0.5 ksčervená cibule nakrájená nadrobno
15 ksmírně rozdrcená zrnka pepře
10 kssemeno koriandru - rozdrcené

Postup přípravy

V rendlíku přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do žáruvzdorné misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty stát. Vodu slijeme a cibulky oloupeme.


Z žampionů odstraníme třeně. Velké žampiony můžeme nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, malé ponecháme v celku. Cukety seřízneme na obou koncích a škrabkou na zeleninu z nich částečně odstraníme slupky. Cukety pak nakrájíme na kolečka silná 5mm.


Do rendlíku dáme vodu, olivový olej, citronovou šťávu i kůru, česnek, červenou cibuli, bobkový list, pepř, koriandr, oregano a necháme 15 minut povařit.


Přidáme cibulky a povaříme je 5 minut, pak přidáme cukety a žampiony a směs vaříme ještě 2 minuty. Naběračkou s otvory přeneseme všechnu zeleninu a houby do zapékací misky.


Tekutinu v rendlíku svaříme zhruba na 6 lžic. Nalijeme na zeleninu a houby a necháme vychladnout. Zapékací misky přikryjeme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.


Zeleninu a houby upravíme na mísu, posypeme bylinkami a podáváme s chlebem.

Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina a houby po řecku

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.