Recept na 4 až 6 porcí bezmasé pochoutky.
petrželka | |
450 ml | voda |
chléb | |
250 g | cuketa |
1 ks | bobkový list |
5 lžic | olivový olej |
2 lžíce | citronová šťáva |
250 g | žampion |
špetka | sušené oregano |
250 g | cibulka k nakládání |
2 ks | proužek citronové kůry |
2 stroužky | česnek nakrájený na tenké plátky |
0.5 ks | červená cibule nakrájená nadrobno |
15 ks | mírně rozdrcená zrnka pepře |
10 ks | semeno koriandru - rozdrcené |
V rendlíku přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do žáruvzdorné misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty stát. Vodu slijeme a cibulky oloupeme.
Z žampionů odstraníme třeně. Velké žampiony můžeme nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, malé ponecháme v celku. Cukety seřízneme na obou koncích a škrabkou na zeleninu z nich částečně odstraníme slupky. Cukety pak nakrájíme na kolečka silná 5mm.
Do rendlíku dáme vodu, olivový olej, citronovou šťávu i kůru, česnek, červenou cibuli, bobkový list, pepř, koriandr, oregano a necháme 15 minut povařit.
Přidáme cibulky a povaříme je 5 minut, pak přidáme cukety a žampiony a směs vaříme ještě 2 minuty. Naběračkou s otvory přeneseme všechnu zeleninu a houby do zapékací misky.
Tekutinu v rendlíku svaříme zhruba na 6 lžic. Nalijeme na zeleninu a houby a necháme vychladnout. Zapékací misky přikryjeme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.
Zeleninu a houby upravíme na mísu, posypeme bylinkami a podáváme s chlebem.
Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.