Vaření.czReceptyZelené knedlíčky do polévky

Zelené knedlíčky do polévky

Knedlíčky do polévky s čerstvou petrželkou a pažitkou.


4.011x
25 min

Postup přípravy

Na knedlíčky použijeme 1 vejce, to rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Z bílku vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Množství strouhanky na knedlíčky rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu navlhčíme mlékem, přidáme žloutek, nasekanou čerstvou petrželku, čerstvou pažitku a kousek rozpuštěného másla. Přidáme i tuhý sníh z bílků. Podle potřeby ještě zahustíme strouhankou a promícháme. Z těstíčka ihned tvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě pár minut. Uvařené knedlíčky vybereme naběračkou a přelijeme studenou vodou. Necháme okapat a rozdělíme na talíře. Zelené knedlíčky přeléváme oblíbenou nezahušťovanou polévkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené knedlíčky do polévky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena